Cyriel Dessers
Cyriel Dessers - © FOXSports.NL

Zakenman belooft NAC-spelers 110.000 euro bij promotie

22 mei 2017
Zakenman Salar Azimi heeft de spelers van NAC Breda een bonus van 110.000 euro beloofd, mocht de ploeg naar de Eredivisie promoveren.

De multimiljonair, onder andere eigenaar van Hotel Elderschans, sprak de selectie maandag na de training toe in de kleedkamer. Om de spelers extra te motiveren om 'Operatie Eredivisie' te laten slagen stelt hij de selectie van NAC Breda een premie van 110.000 euro in het vooruitzicht bij promotie naar de Eredivisie.

De club mag het bedrag zelf verdelen onder de spelers en de staf. Dit is contractueel vastgelegd, zo laat Azimi maandag weten aan Omroep Brabant.

Compleet verrast
Aanvoerder Robbie Haemhouts: “Wij werden vanochtend compleet verrast door het nieuws en de bijdrage die meneer Azimi heeft uitgesproken. Het is goed om te horen dat hij een sterk gevoel heeft gekregen bij NAC. Ik denk heel eerlijk gezegd dat wij al tot het bot gemotiveerd zijn. Zo'n premie is dan niet meer dan een leuke extra. Voor nu ligt de focus volledig op de wedstrijden en het afdwingen van promotie. Mochten we promoveren, gaan we nog kijken naar de verdeling en dit met elkaar bespreken. Daarin gaan we wel kijken of we ook nog iets kunnen doen voor het kantoorpersoneel en de sfeerpot van de supporters."

NAC-virus
De geboren Iraniër Salar Azimi kwam afgelopen december voor het eerst in contact met NAC. Hij besloot toen om mee te bieden in de actie 'hoofdsponsor voor één dag' van hoofdsponsor CM Payments. Bij deze veiling, waarvan de opbrengst ten gunste kwam van Serious Request, bood Hotel Elderschans uiteindelijk net niet het hoogste bedrag. Na afloop van de actie is Salar Azimi nog een aantal keer aanwezig geweest bij het Avondje NAC.

Inmiddels is Salar zo gegrepen door het NAC-virus dat hij graag zijn bijdrage wil leveren in onze gezamenlijke missie. Hij hoopt met de premie van 110.000 euro de selectie een extra stimulans te bieden om de droom van iedereen bij NAC te verwezenlijken.