Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

LIVE: Titelverdedigster Bertens in halve finale Neurenberg

26 mei 2017
Kiki Bertens staat vrijdag in de halve finale van het WTA-toernooi in Neurenberg. De titelverdedigster neemt het dan op tegen de Japanse Misaki Doi.

De 25-jarige Wateringse, als eerste geplaatst in Duitsland, heeft haar Roland Garros-vorm van vorig jaar op tijd te pakken en laat de afgelopen weken prima tennis zien.

Vorige week haalde Bertens op het WTA-toernooi van Rome de halve finales, waarin ze uiteindelijk verloor van de nummer vier van de wereld: Simona Halep. De week ervoor haalde ze de kwartfinales in Madrid.

Ook deze week is Bertens bezig aan een uitstekend toernooi, waarin tot nu toe geen set verloren ging. Alleen met de Duitse Annika Beck had de huidige nummer negentien van de wereld wat moeite in de tweede ronde: 7-5, 6-2.

Doi
De 26-jarige Doi profiteerde donderdag van het opgeven door tegenstander Yaroslava Shvedova. "Misaki speelde de laatste weken goed tennis", zei Bertens donderdag na haar overwinning op Alison Riske in de halve finale. "Het wordt lastig, maar ik heb er zin in."

Bertens en Doi speelden één keer eerder tegen elkaar. De partij, die vijf jaar geleden werd gespeeld op het WTA-toernooi van Sydney, ging toen met dikke cijfers naar de Japanse: 6-3, 6-0. (FOX Sports)

​De halve finale tussen Kiki Bertens en Misaki Doi zie je vrijdag vanaf 13.30 uur LIVE op FOX Sports 2.