Jasper Cillessen overweegt volgend seizoen een nieuwe stap te maken, als hij dan opnieuw weinig aan spelen toekomt bij FC Barcelona.

Dat vertelde de 28-jarige keeper aan het Spaanse Sport, al toont hij zich ook strijdbaar. "Ik zal vechten om de nummer één te worden."

De ex-Ajax-speler kwam dit seizoen tot slechts vijftien optredens voor de Blaugranas, alle competities meegerekend. Toch is Cillessen ervan overtuigd dat hij een vaste plaats onder de lat kan krijgen bij de Catalanen.

"Natuurlijk. Als dat niet het geval was, zou Barça mij destijds ook niet gehaald hebben. Ik ben gehaald, omdat ze hier denken dat ik de potentie heb om te spelen."

Oranje
Cillessen is zijn basisplaats bij Oranje vooralsnog kwijt, omdat hij weinig aan spelen toekomt bij Barça. Toch heeft hij tot op heden niet serieus nagedacht over een transfer. Dat kan echter veranderen.

"Ik ben hier op mijn plek", ging de sluitpost verder. "Als ik volgend jaar weinig aan spelen toekom, ga ik in de winterstop mijn opties bekijken. Ik praat ook veel met Dick Advocaat en hij heeft me gezegd dat als ik goed speel, ik zeker geselecteerd kan worden."

Tijdens de laatste interlands, tegen Bulgarije (WK-kwalificatie) en Italië (vriendschappelijk), keepte PSV-doelman Jeroen Zoet.

Spaanse beker
Cillessen kan zich zaterdagavond weer eens op het hoogste podium laten zien. Hij speelde dit seizoen in zeven bekerwedstrijden en alles lijkt erop te wijzen dat de keeper ook in de finale van de Copa del Rey, tegen Deportivo Alavés, onder de lat mag plaatsnemen. "Volgend seizoen ga ik vechten om de eerste keeper van Barcelona te zijn", sloot Cillessen af.

Maandag meldt de doelman zich in het trainingskamp van Oranje in Portugal. (FOX Sports)

De Copa del Rey-finale tussen FC Barcelona en Deportivo Alavés is zaterdag 27 mei vanaf 21.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1 en 2