MVV schrapt een publieksevenement in het eigen De Geusselt op zondag 28 mei.

De club uit Maastricht wilde de beslissende play-off om promotie tegen Roda JC op een groot scherm in het stadion laten zien, maar heeft in overleg met burgemeester en politie besloten de thuishaven dicht te houden.

"Het is zeer spijtig, maar we kunnen de veiligheid van onze supporters rondom dit evenement niet garanderen'', lichtte algemeen directeur Paul Penders van MVV toe.

MVV speelt zondag in Kerkrade de return tegen Roda. Het eerste duel eindigde in 0-0. Die wedstrijd lag bijna een half uur stil wegens ernstige ongeregeldheden

De politie verrichte zes arrestaties, onder meer voor mishandeling, bedreiging van een agent en het meenemen van zwaar vuurwerk. Via camerabeelden hoopt de politie meer verdachten op te pakken. "Civielrechtelijk kunnen deze personen rekenen op een boete van 10.000 euro én een stadionverbod van vijf jaar", aldus MVV in een verklaring.

'Distantiëren'
Aan de andere kant van de Limburgse derby is de rust ook nog niet wedergekeerd. Roda JC heeft middels een statement op de website afstand genomen van deze woorden van MVV-voorzitter Bert Kersten.

De preses van de Maastrichtenaren zei dat 'fans van Roda zich ook niet onbetuigd lieten' tijdens de problemen rondom het uitvak. De club uit Kerkrade voelde zich genoodzaakt hier op te reageren.

"Wij zijn van mening dat hiermee onrecht wordt aangedaan aan de werkelijkheid. Immers de afspraak was dat de gracht in het stadion om het veld vrij moest zijn. Echter honderden supporters vonden daar juist hun onderdak tijdens de wedstrijd en het was ook op die plek waar uiteindelijk de brandhaard van alle commotie kon ontstaan en wel door aanhangers van MVV Maastricht."

'Aanstichters'
"Natuurlijk is de reactie van de supporters van onze kant ook niet goed te keuren, want wij distantiëren ons van iedere vorm van geweld", ging het schrijven verder. "Echter willen wij benadrukken dat de aanstichters van bovengenoemde ongeregeldheden duidelijk geen aanhangers waren van onze club."

"Het feit dat mensen die het veld betraden, wel of niet herkenbaar, daarna weer gewoon terug konden gaan naar hun plek is in onze ogen onbegrijpelijk en getuigt niet van een passende manier van optreden", sloot Roda af. (FOX Sports/ANP)