Petra Kvitova.
Petra Kvitova. - © ANP

Kvitova definitief in actie op Roland Garros

26 mei 2017
Petra Kvitova doet definitief mee aan Roland Garros. Dat heeft de Tsjechische vrijdag gezegd op de persconferentie in aanloop naar het toernooi.

"Ik ben een positief persoon", vertelde Kvitova. "Ik heb heel hard gewerkt om mijn hand weer goed te kunnen gebruiken. Het is nog niet perfect, dus we zullen zien hoe het gaat. Maar ik ben blij dat ik weer kan spelen."

Overval
De linkshandige speelster kwam sinds december vorig jaar niet meer in actie, nadat ze in haar huis werd overvallen door een inbreker met een mes.

Daarbij liep ze steekwonden op aan haar linkerhand en moest ze een vier uur durende operatie ondergaan om de beschadigde zenuwen en pezen te herstellen.

"Niet veel mensen geloofde dat ik ooit nog zou kunnen tennissen. Dus mijn grootste gevecht heb ik al gewonnen", vertelde de nummer zestien van de wereld.  

Herstel
Het herstel van de 27-jarige Tsjechische verliep sneller dan verwacht en in april sprak Kvitova de hoop uit om op Roland Garros in actie te komen. 

"Ik ben blij dat ik geen pijn heb als ik speel", aldus de tweevoudig Wimbledon-winnares. "Maar ik heb mijn hand natuurlijk nog niet kunnen testen in een wedstrijd. Misschien wordt het anders als er zenuwen bijkomen en ik moe word. Maar tot nu toe is het oké."

Eerder op de dag werd er al geloot voor de tweede Grand Slam van het jaar. Kvitova treft in de eerste ronde de Amerikaanse Julia Boserup. (FOX Sports)