Konstantinos Mitroglou
Konstantinos Mitroglou - © FOXSports.NL

Benfica aast op revanche tegen Vitória Guimarães

28 mei 2017
Benfica hoopt zondag de kroon te zetten op een goed seizoen. De landskampioen moet daarvoor in de finale van de Portugese beker wel Vitória Guimarães zien te verslaan.

Benfica wordt natuurlijk gezien als de gedoodverfde favoriet voor de winst.

De club uit de hoofdstad won het prestigieuze bekertoernooi maar liefst 25 keer en is daarmee recordhouder. Runner-ups FC Porto en Sporting Portugal volgen met ieder zestien bekertriomfen op gepaste afstand.

Mitroglou
Scoren gaat Benfica dit bekertoernooi gemakkelijk af. De ploeg maakte in de voorgaande vijf rondes 22 treffers. Dat hoge aantal is vooral te danken aan spits Konstantinos Mitroglou, die maar liefst negen keer met scherp schoot voor de equipe van trainer Rui Vitória.

Ook in de competitie gaat het Benfica voor de wind. O Glorioso legde afgelopen maand voor de 36ste keer in de geschiedenis beslag op de landstitel.

Historie
Toch spreekt de historie niet in het voordeel van Benfica. De ploeg uit Lissabon stond in het verleden twee keer eerder tegenover Vitória in het bekertoernooi. Beide keren moest de recordwinnaar zijn meerdere erkennen in de tegenstander uit Guimarães.

Vooral aan de laatste bekerontmoeting koestert Vitória nog altijd warme herinneringen. De twee ploegen troffen elkaar in het seizoen 2012/’13 ook al in de finale.

De club uit Guimarães bleek na 90 minuten toen de sterkste (2-1) en mocht de cup mee naar huis nemen. (FOX Sports)

De Portugese bekerfinale tussen Benfica en Vitória Guimarães zie je zondag om 18.10 uur LIVE op FOX Sports 2.

Gerelateerd