FC Lisse heeft zaterdagmiddag promotie afgedwongen naar de Tweede Divisie. De club die als tweede eindigde in de Derde Divisie zaterdag, won overtuigend met 1-4 bij Harkemase Boys.

In de thuiswedstrijd tegen de Friese ploeg, die als negende eindigde in dezelfde klasse als Lisse, maar een periode pakte, verloor Lisse nog met 1-2.

Via Boyd Stevens kwam de Bollenstreekclub voor rust op 0-1. Na de pauze in het snikhete Harkema verdubbelde spits Rowdy van der Putten de marge, waarna Klaas Schotanus de voorsprong weer verkleinde. Via invaller Murat Önal en weer Van der Putten werd promotie een feit voor Lisse.

Rijnsburgse Boys
Streekgenoot Rijnsburgse Boys wist eveneens te promoveren naar het derde niveau van Nederland. Een 2-3 overwinning op de Westmaat bij Spakenburg was na de eerdere 2-1 zege in Rijnsburg ruimschoots genoeg.

Voor Spakenburg komt de klap van het degraderen hard aan. De ploeg van Joop Gall gold jarenlang als een van de beste amateurclubs van Nederland, maar daalt nu af naar het tweede amateurniveau. Bovendien kroonde eeuwige rivaal IJsselmeervogels zich juist tot kampioen in de Derde Divisie.

Jeffrey Jongeneelen was de grote man voor Rijnsburgse Boys. De aanvaller zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker (2-2) en de definitieve nekslag in blessuretijd. (FOX Sports)