Samenvatting Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund

Schmelzer bekritiseert Tuchel: "Ik begrijp het gewoon niet"

28 mei 2017
De positie van trainer Thomas Tuchel bij Borussia Dortmund wordt met de dag minder zeker, ondanks de winst in de bekerfinale op zaterdag.

De coach, die naar verluidt het hele seizoen al botst met clubdirectie en zijn eigen spelers, werd na afloop door verdediger en aanvoerder Marcel Schmelzer op de korrel genomen.

"Het heeft mij zeer geschokt", reageerde de Duitse linksback en captain van BVB op het feit dat Nuri Sahin niet in de selectie was opgenomen voor de DFB-Pokal-finale tegen Eintracht Frankfurt (1-2 winst).

"Ik begrijp het gewoon niet", ging aanvoerder Schmelzer verder. "Als een speler als Julian Weigl wegvalt, dan is er één die het net zo goed kan als hij: Sahin. Daarom was ik zo verrast."

"We weten allemaal welke kwaliteiten hij bezit", aldus Schmelzer. "De verklaring moet Tuchel geven. Wij staan volledig achter Nuri."

Tuchel legde vooraf uit dat hij veel lange ballen verwachtte, en daarom niet veel aan Sahin zou hebben, en dat de Duits-Turkse middenvelder 'niet helemaal fit' zou zijn. (FOX Sports)