Richèl Hogenkamp
Richèl Hogenkamp - © ANP

Roland Garros: Hogenkamp klopt voormalige topper Jankovic

29 mei 2017
Richèl Hogenkamp heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. De Doetinchemse won verrassend van Jelena Jankovic: 6-2, 7-5.

De voormalige nummer één van de wereld kon geen grip krijgen op het spel van Hogenkamp, die de Servische nummer 63 van de wereld met dropshots regelmatig naar het net lokte. De Doetinchemse maakte een break in de vierde game en stond de voorsprong niet meer af.

In de tweede set ging het lang gelijk op. Hogenkamp begon wat moeizaam met een vroege break tegen, maar knokte zich terug tot 3-3. Bij een 6-5 stand kreeg de nummer 105 van de wereld een matchpoint, waarop ze meteen toesloeg.  

In de volgende ronde treft Hogenkamp de Belgische Elise Mertens. Die won in drie sets van de Australische Daria Gavrilova: 6-3, 3-6, 6-4.

Topvorm
Hogenkamp is prima in vorm. Een maand geleden won ze het ITF-toernooi van Tunis en vorige week was ze de sterkste in de eindstrijd van het toernooi in Saint-Gaudens.

Ze bereikte het hoofdtoernooi van Roland Garros door drie wedstrijden te winnen in de kwalificaties. Deze week bereikte ze met de 105ste plek haar hoogste positie op de wereldranglijst.

Muguruza
Titelverdedigster Garbiñe Muguruza wist met duidelijke cijfers te winnen van Francesca Schiavone: 6-2, 6-4. De Italiaanse, die het graveltoernooi in 2010 won, bood de nodige weerstand, maar was niet in staat het de Spaanse nummer vijf van de wereld echt moeilijk te maken. (FOX Sports/ANP)