Het Nederlands elftal probeert woensdagavond in en tegen Marokko te voorkomen dat het 2017 historisch slecht begint. Een nederlaag in Agadir zou alweer de derde verliespartij van het prille interlandjaar betekenen.

Oranje speelde dit jaar twee wedstrijden, die allebei in maart plaatsvonden. Eerst ging Oranje onderuit in het WK-kwalificatieduel met Bulgarije, vervolgens ook in het vriendschappelijke potje met Italië.

Met name de 2-0 zeperd tegen de Bulgaren staat in het collectieve geheugen gegrift. Dat was immers het laatste duel waarin Danny Blind als bondscoach op de bank zat.

De dubbele domper was de eerste keer sinds 1995 dat Nederland de eerste twee interlands van een kalenderjaar verloor. Wordt er woensdag ook van Marokko verloren, dan maakt Oranje het historisch gezien helemaal bont. In dat geval is de slechtste reeks sinds 1967 een feit.

In dat jaar ging Oranje onder leiding van Georg Kessler in zijn eerste drie ontmoetingen onderuit (tegen Oost-Duitsland, België en Hongarije).

De aller-, allerslechtste start van een interlandjaar vond plaats in 1950. Toen verloor het Nederlands elftal de eerste zes duels van het jaar. (FOX Sports)