FC Utrecht viert feest na het behalen van de voorrondes van de Europa League
FC Utrecht viert feest na het behalen van de voorrondes van de Europa League - © Pro Shots

FC Utrecht speelt voorronde Europa League in Waalwijk

29 mei 2017
FC Utrecht wijkt voor de thuiswedstrijd in de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van de Europa League uit naar Waalwijk. De eigen Galgenwaard is namelijk in gebruik tijdens het EK Vrouwenvoetbal.

Utrecht is een van de speelsteden tijdens het toernooi, dat van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland wordt gespeeld. De eerste Europese wedstrijden van FC Utrecht zijn op 13 en 20 juli.

"Wij zijn de afgelopen maanden intensief bezig geweest met de gemeente Waalwijk en de organisatie van RKC om dit scenario uit te werken. Wij bedanken de Waalwijkers voor hun gastvrijheid en kijken er naar uit om daar over twee maanden te gast te zijn", verklaart clubeigenaar Frans van Seumeren.

Pikant: in het stadion van RKC ligt kunstgras, een ondergrond waar onlangs twaalf aanvoerders van Eredivisie-clubs op afgaven in een statement. Zij, onder wie Utrecht-captain Willem Janssen, riepen op tot een verbod op kunstgras.  

Eenmalig
Mocht FC Utrecht een ronde verder komen, dan speelt de club daarna wel weer in de Galgenwaard.

De ploeg van trainer Erik ten Hag verzekerde zich zondag van een ticket voor de Europa League, door de finale van de play-offs tegen AZ via strafschoppen te winnen. (FOX Sports/ANP)