Samenvatting Pittsburgh Penguins-Nashville Predators (Game 1)

Pittsburgh Penguins start met benauwde zege in Stanley Cup

30 mei 2017
Pittsburgh Penguins heeft de eerste slag geslagen in de finale om de Stanley Cup. De titelverdediger was in de openingswedstrijd van de seizoensfinale thuis met 5-3 te sterk voor Nashville Predators.

De tweede wedstrijd van de best-of-seven-serie staat woensdagnacht opnieuw in de PPG Paints Arena in Pittsburgh op de rol.

Voorsprong
De Penguins, die vorig jaar de finale wonnen ten koste van San Jose Sharks, leken maandagnacht aanvankelijk op weg naar een eenvoudige overwinning tegen de Stanley Cup-debutant. Evgeni Malkin, Conor Sheary en Nick Bonino bezorgden de regerend kampioen al in de eerste periode een 3-0 voorsprong.

De Predators namen vervolgens echter het heft in handen. Ryan Ellis, Colton Sissons en Frederick Gaudreau waren trefzeker voor de bezoekers, terwijl de aanval van Pittsburgh compleet werd lamgelegd: 3-3.

Kansloos
De Penguins wisten gedurende 37 minuten geen schot te lossen, maar zagen daarna uit de eerstvolgende poging Jake Guentzel raak schieten.

Met de achterstand op het bord haalden de Predators in de laatste minuten de goalie van het ijs om met een extra aanvaller de gelijkmaker re forceren, waarna de thuisploeg ook nog de 5-3 kon maken. (FOX Sports)

De tweede wedstrijd om de Stanley Cup tussen Pittsburgh Penguins en Nashville Predators zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 uur op FOX Sports 1 en 2.

Gerelateerd