Luciano Spalletti
Luciano Spalletti - © Pro Shots

Trainer Spalletti verlaat AS Roma

30 mei 2017
Luciano Spalletti vertrekt als trainer van AS Roma. De club meldde dinsdag dat de populaire trainer zijn aflopende contract niet verlengt.

Spalletti leidde Roma dit seizoen naar de tweede plaats in de Serie A en dwong rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League af.

Geweldig werk
“We danken Luciano Spalletti oprecht voor zijn geweldige werk voor de club”, aldus voorzitter Jim Pallotta op de clubsite van AS Roma. “Onder zijn leiding behaalde het team de meeste punten en maakte het de meeste doelpunten in de clubhistorie.”

Spalletti was tussen 2005 en 2009 al eens trainer van Roma. Daarna vertrok hij naar het Russische Zenit Sint-Petersburg. De Romeinen haalden Spalletti in januari 2016 weer terug.

De Nederlandse international Kevin Strootman speelt bij AS Roma. Hij verlengde maandag zijn contract tot de zomer van 2022.

Davy Klaassen
Er zou mogelijk ook interesse zijn in Ajacied Davy Klaassen, zo meldde Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, maandagavond in Natafelen op FOX Sports.

"Als Radja Nainggolan weggaat, en voor hem schijnt interesse uit Engeland te zijn, dan komt Klaassen in beeld”, aldus Driessen. (FOX Sports/ANP)