Vincent Kompany
Vincent Kompany - © Pro Shots

Kompany staat voor rentree bij Rode Duivels

30 mei 2017
Vincent Kompany keert terug in de selectie van het Belgische voetbalelftal. De kapitein van de 'Rode Duivels' speelde sinds 2015 geen interland meer vanwege blessureleed.

De 31-jarige verdediger heeft de blessures achter zich gelaten en was de laatste weken van het seizoen weer een vaste waarde in de defensie van Manchester City.

Kompany zat eind vorig jaar ook al bij de selectie van bondscoach Roberto Martínez voor de oefeninterland tegen Oranje en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland.

De Belg zou starten tegen het Nederlands elftal, maar haakte tijdens de warming-up af met liesklachten en stond daarna weer een tijdje aan de kant.

"Vincent heeft de laatste acht wedstrijden van Manchester City allemaal gespeeld, dat is na zoveel blessures spectaculair te noemen", zei Martínez dinsdag bij de presentatie van zijn selectie voor de oefeninterland tegen Tsjechië (5 juni) en de ontmoeting met Estland op 9 juni in de WK-kwalificatie.

De Spaanse trainer laat de aanvoerdersband voorlopig om de arm van Eden Hazard zitten, ook nu Kompany terug is. (FOX Sports/ANP)