De oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Marokko staat woensdag onder leiding van een scheidsrechter uit Mali, Mahamadou Keita.

De 34-jarige Keita fluit sinds 2011 internationale wedstrijden en was begin dit jaar ook actief op het toernooi om de Afrika Cup. De Malinees geeft woensdag om 17.30 uur lokale tijd het eerste fluitsignaal, in Nederland is het dan twee uur later.

Oranje en Marokko zouden elkaar eigenlijk in Casablanca treffen, maar uiteindelijk besloot de Marokkaanse voetbalbond uit te wijken naar Agadir. De wedstrijd in de zuidwestelijke kustplaats wordt gespeeld in het Stade Adrar, dat plaats biedt aan ruim 45.000 toeschouwers.

Bekende gezichten
De selectie van het gastland telt met Karim El Ahmadi, Mimoun Mahi, Yassin Ayoub en de broers Nordin en Sofyan Amrabat heel wat bekende gezichten. Ajacied Hakim Ziyech heeft de uitnodiging van bondscoach afgeslagen.

Het Nederlands elftal nam het twee keer eerder op tegen Marokko. Op het WK van 1994 won het Oranje van bondscoach Dick Advocaat in de groepsfase met 2-1 van de 'Leeuwen van de Atlas', dankzij doelpunten van Dennis Bergkamp en Bryan Roy.

In 1999 verloor de nationale ploeg onder leiding van Frank Rijkaard een oefeninterland in Arnhem met 2-1. De enige Nederlandse treffer kwam toen van Ruud van Nistelrooij.

Oranje vliegt na de wedstrijd in Agadir terug naar Portugal, waar het nog drie keer traint in de aanloop naar de oefeninterland zondag in Rotterdam tegen Ivoorkust. (ANP)

Gerelateerd