Alexander Zverev
Alexander Zverev - © ANP

Roland Garros: Zverev verrassend naar huis

30 mei 2017
Alexander Zverev heeft zich dinsdag laten verrassen door de Spaanse veteraan Fernando Verdasco in de eerste ronde van Roland Garros.

Zverev, als negende geplaatst, kwam met een toernooizege in Rome op zak naar Parijs. De 20-jarige Duitser versloeg ruim een week geleden Novak Djokovic in de finale. Hij werd getipt als een van de outsiders voor de eindzege in Parijs. 

De 33-jarige Verdasco was op het gravel in de Franse hoofdstad echter in vier sets te sterk.

De partij moest maandag bij een stand van 1-1 in sets worden afgebroken. Een dag later domineerde Verdasco de partij en won hij met 6-4, 3-6, 6-4, 6-2.

Wawrinka door
Stan Wawrinka heeft zijn favorietenrol wel waargemaakt. De 32-jarige Zwitsers had drie sets nodig om zich te ontdoen van de Slowaak Jozef Kovalik.

Wawrinka had het na winst van de eerste set met 6-2 wel enigszins lastig in de tweede. Een tiebreak moest daarin een beslissing brengen, die Wawrinka met 7-4 won. In het derde bedrijf maakte hij het daarna met 6-3 af.

Wawrinka, twee jaar geleden winnaar van Roland Garros, speelt in de tweede ronde tegen de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov. (FOX Sports/ANP)