Hakim Ziyech
Hakim Ziyech - © Pro Shots

Renard: "Ziyech maakt een enorme fout"

30 mei 2017
Bondscoach Hervé Renard ging op een persconferentie voor de oefeninterland van Marokko tegen het Nederlands elftal in op Hakim Ziyech.

De 24-jarige middenvelder van Ajax kreeg een oproep, maar weigerde vervolgens in te gaan op de uitnodiging. Ziyech is gebrouilleerd geraakt met Renard.

"Ik heb hem opgenomen in de selectie nadat ik hem alle wedstrijden bij Ajax heb zien spelen. Met name in de kwart- en halve finale van de Europa League. Toen was zijn niveau echt heel hoog en ik kan je vertellen dat hij toen echt goed speelde", zei Renard.

"Voetballend hebben wij echt geen probleem. Dus toen ik hem opnam in de selectie, was dat omdat hij dat verdiende. Maar hij is er vandaag niet en ik kan je niet vertellen waarom hij er niet is. Als je dat wilt weten dan zal je hem dat zelf moeten vragen."

Enorme fout
Voor Renard is het boek nog niet gesloten, ook al lijkt Ziyech daar anders over te denken. "Hij heeft een besluit genomen en dat besluit moet ik respecteren. Maar volgens mij maakt hij een enorme fout. Het is een grote jongen, een professional met een klein beetje ervaring. Hij staat aan het begin van zijn carrière en normaal gesproken heeft hij nog een grote toekomst voor zich. Het is nu dus aan hem."

"Waar je vandaan komt of geboren bent maakt mij niet uit. Maar we hebben wel bepaalde regels. Je volgt de regels van het team of je volgt ze niet. Maar niemand is groter dan het team."

Ziyech werd eerder niet opgeroepen voor deelname aan de Afrika Cup, begin dit jaar. Dat was tegen het zere been van de voormalig Nederlands jeugdinternational. (FOX Sports)

De oefeninterland tussen Marokko en Nederland is woensdagavond vanaf 19.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1.

Gerelateerd