Robin Gosens
Robin Gosens - © Pro Shots

Gosens voor drie jaar naar Atalanta Bergamo

2 juni 2017
De transfer van Robin Gosens van Heracles Almelo naar Atalanta Bergamo is afgerond. De linksback heeft een contract voor drie jaar getekend, met een optie op nog twee seizoenen.

De 22-jarige Duitser vloog afgelopen weekend naar Italië voor een nadere kennismaking met de Serie A-club en bezocht bovendien de thuiswedstrijd tegen Chievo Verona (1-0). Hans Hateboer, ex-FC Groningen, bleef dat duel op de bank.

"Atalanta volgde mij al geruime tijd en ik heb een goed gevoel overgehouden aan mijn bezoek. Komend seizoen krijg ik tijd om te wennen en zal ik in de schaduw van Leonardo Spinazzola opereren", zegt Gosens in gesprek met FOX Sports.

Spinazzola wordt door Atalanta gehuurd van Juventus en maakte eind maart zijn debuut voor Italië in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal (1-2 winst).

"Ook bij Heracles brak ik pas in mijn tweede jaar door, diezelfde weg hoop ik nu bij Atalanta te bewandelen", vervolgt Gosens. "Al zal ik na de zomer echt wel mijn minuten gaan maken, ook vanwege de Europa League-kwalificatie na de vierde plaats."

Gosens hoopt via Atalanta uiteindelijk in de competitie te belanden waar hij van droomt: de Bundesliga. "Als Duitser lijkt me dat logisch, maar ik wil eerst slagen in de Serie A. Een van de beste competities ter wereld. Ik heb er ontzettend veel zin in." (FOX Sports)