Ajdin Hrustic (rechts)
Ajdin Hrustic (rechts) - © Pro Shots

Aussie Hrustic kan debuut maken tegen Van Marwijk

31 mei 2017
Ajdin Hrustic is een van de drie nieuwkomers in de Australische selectie die door bondscoach Ange Postecoglou is samengesteld voor het WK-kwalificatieduel met Saudi-Arabië en de Confederations Cup.

De 20-jarige middenvelder van FC Groningen was ook in beeld bij Bosnië en Herzegovina, het geboorteland van zijn vader.

“Ajdin is een van de spelers die de potentie lijkt te hebben om in de toekomst een vaste waarde in de Australische ploeg te worden”, zei Postecoglou bij de presentatie van zijn selectie, waarin ook plaats is voor voormalig Zwollenaar Trent Sainsbury en doelman Tomi Juric die een seizoen geleden bij Roda JC keepte.

De Socceroos spelen op 8 juni de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen het door Bert van Marwijk getrainde Saudi-Arabië.

Hoofdmacht
Hrustic, die het merendeel van het afgelopen seizoen uitkwam voor Jong FC Groningen, speelde zeven competitieduels voor de hoofdmacht van de Groningers. Daarin scoorde hij eenmaal.

Australië staat in groep B van de Aziatische WK-kwalificatie op de derde plaats achter Japan en Saudi-Arabië. Slechts de eerste twee teams plaatsen zich rechtstreeks voor het WK van 2018, voor de nummer drie resteert een play-off.

Vijf dagen na het duel met de Saudi's oefent het team nog tegen Brazilië om vervolgens naar Rusland af te reizen voor de Confederations Cup. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd