Samenvatting Marokko - Nederland

Oranje pakt eerste zege van het jaar

31 mei 2017
Het Nederlands elftal heeft de eerste winst van 2017 binnen. In een vriendschappelijke interland in en tegen Marokko trok Oranje aan het langste eind: 1-2.

De ploeg van trainer Fred Grim begon met veel nieuwe of relatief onbekende gezichten, althans, in het oranje shirt. Zo mocht linksback Nathan Aké zijn debuut maken voor Nederland en stond Matthijs de Ligt weer in de basis.

De verdediger van Ajax werd zo de vierde speler ooit met minstens twee interlands vóór zijn achttiende verjaardag.

Belhanda
Ook opvallend: doelman Jeroen Zoet was de aanvoerder en Jens Toornstra de oudste basisspeler. Met zijn 28 jaar was hij de enige met een geboortejaar buiten de jaren '90: 1989.

Er viel weinig te melden over de eerste helft, behalve dan dat Younès Belhanda zich schandalig gedroeg door veel te hard in te gaan op eerst De Ligt en vervolgens Quincy Promes.

Promes zorgde na 22 minuten voor een hoogtepunt door knap voorbereidend werk van Memphis koeltjes af te ronden: 0-1.

De Ligt
In de tweede helft vergreep Belhanda zich opnieuw, dit keer aan Wesley Hoedt. Scheidsrechter Mahamadou Keita uit Mali vond het allemaal prima en greep weer niet in.

Dat deed hij wel in minuut 70. De Ligt hield Walid Azaro vast en die liet zich gretig vallen. Omdat de aanvaller op weg was naar Zoet, stuurde Keita de Ajacied van het veld.

Uit de vrije trap die volgde, maakte Mbark Boussoufa de aansluitingstreffer. Zoet ging daarbij zeker niet vrijuit.

Vincent Janssen had vlak daarvoor een goede voorzet van Promes bekroond. Nederland kwam vervolgens, ondanks weifelend optreden van Zoet, niet meer in de problemen. (FOX Sports)

Gerelateerd