Cyriel Dessers
Cyriel Dessers - © Pro Shots

FC Utrecht hengelt Dessers binnen

1 juni 2017
In de zoektocht naar een vervanger voor de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Sébastien Haller is FC Utrecht uitgekomen op Cyriel Dessers. De Belg komt over van NAC en tekent voor drie seizoenen in de Domstad, met de optie op een extra jaar.

NAC wilde de spits graag behouden. "Maar hij gaat naar een club uit de subtop en speelt volgend seizoen in de Europa League. Dat is hem van harte gegund'', aldus technisch directeur Hans Smulders. 

FC Utrecht had de 22-jarige spits, die ook door AZ werd begeerd, al langer op de korrel. Naast Haller valt ook Richairo Zivkovic weg. De huurling keert terug naar Ajax.

"FC Utrecht heeft op het juiste moment toegeslagen om de aanvaller in te lijven'', liet FC Utrecht-directeur voetbalzaken Jordy Zuidam donderdag weten.

Dessers kende een uitstekend seizoen bij NAC, dat hem vorige seizoen overnam van Lokeren. In de competitie scoorde hij 22 keer en in de Jupiler Play-Offs toonde hij andermaal zijn klasse door onder meer vier doelpunten te maken in het tweeluik met N.E.C., wat NAC uiteindelijk promotie opleverde. (FOX Sports)