Anouk Hoogendijk (l) en Sisca Folkertsma (r)
Anouk Hoogendijk (l) en Sisca Folkertsma (r) - © FOXSports.NL

Ajax-vrouwen tegen PSV op jacht naar de dubbel

2 juni 2017
De voetbalsters van Ajax en PSV maken zich op voor het toetje van de competitie, in het Kyocera Stadion in Den Haag staat vrijdag de bekerfinale op het programma.

De generale repetitie werd slechts een week eerder afgewerkt tijdens de laatste competitiewedstrijd. Ajax was met 2-0 te sterk voor de Eindhovense vrouwen in een wedstrijd die alleen voor de statistieken werd gespeeld. De Amsterdammers kroonden zich een week eerder tot landskampioen en PSV wist al dat het op de derde plek in de competitie zou eindigen.

Die eerste landstitel voor de Ajacieden werd met groot machtsvertoon binnengehaald, van de 21 wedstrijden verloor de ploeg van trainer Ed Engelkes slechts een keer. Uitgerekend PSV wist de landskampioen te beteugelen, door in maart met 1-0 te winnen in eigen huis.

Afscheid
Ajax-speelsters Anouk Hoogendijk en Daphne Koster kunnen vrijdagavond hun afscheid luister bijzetten met het behalen van de dubbel. De twee sterkhouders zetten na dit seizoen een punt achter hun indrukwekkende carrière.

Koster kan voor de derde keer de dubbel pakken, de aanvoerder van de Amsterdammers deed dit in 2001 en 2007 al eens met Ter Leede. Voor 103-voudig international Hoogendijk zou het de eerste keer zijn dat zij zich in een jaar landskampioen én bekerwinnaar mag noemen. (FOX Sports)

De bekerfinale tussen Ajax en PSV wordt vrijdag om 19.30 uur live uitgezonden op FOX Sports 1.