New York Yankees - Boston Red Sox
New York Yankees - Boston Red Sox - © FOXSports.NL

Yankees - Red Sox: stokoude rivaliteit in een Hollands jasje

6 juni 2017
De grootste rivaliteit in Amerika staat volgende week weer op het programma met hoofdrollen voor Nederlanders Didi Gregorius en Xander Bogaerts: New York Yankees tegen Boston Red Sox. En voor het eerst in jaren gaat het weer ergens om.

De Yankees staan bovenaan in de American League East en de Red Sox volgen op de voet. Deze klassieker is niet meer gemaakt, is niet meer voor spek en bonen.

Beter dan verwacht
De Yankees zijn bezig met een rebuild. Na jarenlang leunen op veteranen als Derek Jeter, Alex Rodriguez en Jorge Posada hebben de Bronx Bombers een verjongingskuur ingezet.

Gregorius en groentjes als Gary Sánchez, Greg Bird en revelatie Aaron Judge moeten het nu doen. En dat lukt ze aardig, want de Yankees liggen voor op schema. En dat zorgt voor vertwijfeling op de burelen. Moet de recordkampioen doorgaan met verjongen, of vol voor dit jaar gaan?

Stijgende lijn
In Boston hangt de vlag er anders voor. De kampioen van 2013 beschikt over een goede mix van ervaren en jonge spelers en was voorafgaand aan dit seizoen de favoriet in de divisie. Na een zwakke start zijn de mannen van Bogaerts een opmars begonnen en zijn de Yankees in zicht. (FOX Sports)

New York Yankees – Boston Red Sox is in de nacht van 7 op 8 juni vanaf 01.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 6.