Hoewel er dit jaar geen eindtoernooi op het menu staat, zijn deze dagen alle ogen gevestigd op de nationale teams. Naast Nederland werken onder meer Duitsland, Spanje en Portugal komende week vriendschappelijke duels af, die te zien zijn op FOX Sports.

Vrijdag 2 juni, 20.45 uur. Noord-Ierland - Nieuw-Zeeland, FOX Sports 2.
Een affiche dat wellicht interessanter is, dan-ie op het eerste oog lijkt. Geloof het of niet, maar Noord-Ierland staat hoger dan Nederland op de FIFA-ranglijst: drie plaatsen om precies te zijn.

De mondiale nummer 28 krijgt bezoek van de snelste stijger in het laatste klassement van de wereldvoetbalbond: het Nieuw-Zeeland van PEC Zwolle-aanvaller Ryan Thomas, dat zeventien plaatsen klom en nu 95ste staat.

Zaterdag 3 juni, 17.00 uur. Portugal - Cyprus, FOX Sports 2.
Europees kampioen Portugal gaat zaterdag op jacht naar de tweede zege van het kalenderjaar. In 2017 werd vooralsnog alleen Hongarije verslagen (3-0), in een WK-kwalificatieduel. Van Zweden werd in een vriendschappelijke wedstrijd verloren (2-3).

Het duel met Cyprus, de nummer 91 van de wereld, moet ook zonder inbreng van Champions League-finalist Cristiano Ronaldo geen problemen opleveren voor het thuisland.

Zondag 4 juni, 19.00 uur. Ierland - Uruguay, FOX Sports 2.
Zonder publiekstrekker Luis Suárez reist Uruguay af naar Ierland. De aanvaller van FC Barcelona liep vorige week een hamstringblessure op. Gelukkig voor La Celeste stapt Edinson Cavani wel in het vliegtuig naar Dublin.

Uruguay kan wel een opsteker gebruiken: de laatste zege dateert alweer van november, toen er met 2-1 van Ecuador werd gewonnen. Daarna volgden nederlagen tegen Chili, Brazilië en Peru.

Denemarken wint van Duitsland in de EK-finale van 1992 | Pro Shots

Dinsdag 6 juni, 20.45 uur. Denemarken - Duitsland, FOX Sports 2.
Een affiche met historische lading. Want deze zomer is het 25 jaar geleden dat Denemarken zijn zomersprookje voltooide door in de finale van het EK van Duitsland te winnen. Toeval of niet, de buurlanden staan dinsdag opnieuw tegenover elkaar.

Voor beide is het een mooi opwarmertje voor de WK-kwalificatiewedstrijden op 10 juni. Duitsland staat dan tegenover San Marino, terwijl Denemarken het opneemt tegen Kazachstan.

Woensdag 7 juni, 20.45 uur. Italië - Uruguay, FOX Sports 2.
Het tweede deel van de korte reis door Europa van Uruguay. Italië hoopt hierin zijn indrukwekkende reeks van een nieuwe aflevering te voorzien. De ploeg van bondscoach Giampiero Ventura verloor al acht duels op rij niet. Liefst zes van deze wedstrijden werden winnend afgesloten.

Bovendien heeft Italië nog een rekening openstaan met de Zuid-Amerikanen, die op het WK van 2014 de Azzurri met 1-0 klopten. Mede door dit resultaat kwam Italië toen niet verder dan de poulefase.

Woensdag 7 juni, 21.30 uur. Spanje - Colombia, FOX Sports 6.
Wat voor Italië opgaat, geldt ook voor Spanje: de laatste acht wedstrijden leverden maar twee nederlagen op. Toevalligerwijs zijn beide landen op weg naar het WK in Rusland ingedeeld in dezelfde poule, groep G, waarin Spanje op doelsaldo de dans leidt.

Ook Colombia is goed bezig in de kwalificatiereeks. In de immer loodzware Zuid-Amerikaanse groep staan Los Cafeteros keurig tweede. Het belooft dus een alleraardigst duel te worden tussen de nummers vijf (Colombia) en tien (Spanje) van de wereld. (FOX Sports)

Gerelateerd