Peter Bosz
Peter Bosz - © Pro Shots

'Dortmund wil Bosz verleiden met topsalaris'

3 juni 2017
Borussia Dortmund is volgens De Telegraaf bereid ver te gaan voor Peter Bosz. De Bundesliga-club zou de huidig Ajax-trainer een salaris van vier miljoen euro willen bieden.

Dortmund ontsloeg afgelopen week Thomas Tuchel na aanhoudende onenigheid met de Duitse oefenmeester. Bosz staat er bijzonder goed op, na een seizoen waarin hij Ajax met aantrekkelijk voetbal naar de Europa League-finale loodste.

Bosz gaf eerder aan geen clausule in zijn contract te hebben, dus mocht BVB daadwerkelijk zaken willen doen dan moeten de Duitsers met geld over de brug komen. Volgens Voetbal International vraagt Ajax een bedrag van vijf miljoen voor de trainer. 

Tenzij de Ajax-leiding besluit hem niet aan zijn contract te houden en Bosz al na één min of meer succesvol seizoen een mooie transfer te gunnen.

Dat Dortmund bij Bosz is uitgekomen in de zoektocht naar een nieuwe trainer is niet verwonderlijk. Naast zijn Europese succes met Ajax, toonde de 53-jarige oefenmeester aan goed met jeugdige spelers te kunnen werken. 

In het Westfalenstadion lopen met onder meer Ousmane Dembélé, Christian Pulisic, Julian Weigl, Emre Mor, Mahmoud Dahoud en Alexander Isak de nodige spelers rond die aan het begin lijken te staan van een fraaie loopbaan. (FOX Sports)