Garbiñe Muguruza
Garbiñe Muguruza - © ANP

Roland Garros: Titelhoudster Muguruza ligt eruit

4 juni 2017
Roland Garros krijgt een nieuwe winnares in het vrouwentoernooi. Titelhoudster Garbiñe Muguruza legde het zondag af tegen publiekslieveling Kristina Mladenovic.

De Française won de achtste finale met 6-1, 3-6, 6-3. Muguruza was als vierde geplaatst in Parijs. Vorig jaar stuntte ze door in de finale de Amerikaanse favoriet Serena Williams te verslaan.

Tot dit jaar was Mladenovic, de nummer dertien van de plaatsingslijst, in de Franse hoofdstad nog nooit verder gekomen dan de derde ronde. 

Gesteund door het fanatieke publiek in Parijs, was Mladenovic duidelijk de betere in de eerste set. Muguruza maakte daarin bijna twee keer zo veel onnodige fouten (dertien tegenover zeven). De Spaanse herstelde zich in de tweede set, maar liep in het het derde bedrijf al rap achter de feiten aan.

Zeven dubbele fouten
Daarin werd Muguruza al in de eerste game gebroken. Hoewel de speelster uit Noord-Frankrijk, geboren op een steenworp afstand van de Belgische grens, liefst zeven dubbele fouten sloeg, lukte het Muguruza niet om terug te breken. 

Sterker: in de laatste game leverde Muguruza zelf haar opslag in, waardoor ze geen kans meer maakt op een nieuwe titel op het Franse gravel.

In de kwartfinale ontmoet Mladenovic de Zwitserse Timea Bacsinszky, die in drie sets afrekende met Venus Willliams uit de Verenigde Staten (6-7, 6-2, 6-1). (FOX Sports/ANP)