Samenvatting Nederland - Ivoorkust

Nederland tankt zelfvertrouwen tegen Ivoorkust

4 juni 2017
Het Nederlands elftal heeft zondag flink wat vertrouwen opgedaan voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. In een oefenduel werd Ivoorkust met 5-0 verslagen.

Van de basis die woensdag met 1-2 van Marokko had gewonnen, was zondag in Rotterdam weinig overgebleven. Alleen Joël Veltman, Vincent Janssen en Memphis Depay stonden voor de tweede keer op rij aan de aftrap.

Janssen
En toeval of niet, voor Veltman had dat wel erg fijne gevolgen. De verdediger van Ajax kopte na dertien minuten de openingstreffer tegen de touwen. Het was zijn eerste doelpunt in Oranje.

Ivoorkust, waar de Belg Marc Wilmots als bondscoach debuteerde, liet zich een paar keer aanvallend gelden, maar Nederland bleek veel effectiever.

De bal belandde na een dik half uur op de stip, nadat er een overtreding was begaan op Vincent Janssen. Arjen Robben benutte het buitenkansje. Luttele minuten later sloeg Oranje opnieuw toe. En wederom was het verdediger Veltman die liet zien dat hij ook een neusje voor de goal heeft: 3-0.

Na rust drukte Oranje door. Vlak nadat Memphis Depay de lat had geraakt, maakte Davy Klaassen van dichtbij de 4-0. Dat gebeurde op aangeven van Vincent Janssen, die zestien minuten voor het einde ook nog z'n goaltje meepikte. 

Sneijder
Ook Wesley Sneijder oogstte applaus. De middenvelder van Galatasaray kwam in de slotfase als invaller binnen de lijnen, waardoor zijn 130ste interland een feit was. Hierdoor kwam de Utrechter op gelijke hoogte met recordhouder Edwin van der Sar.Afgaand op de score tegen Ivoorkust komt de nieuwe bondscoach Dick Advocaat, die dinsdag aansluit, in een gespreid bedje terecht.

De door de wol geverfde trainer zal echter maar al te goed weten dat één zwaluw nog geen zomer maakt. Vrijdag speelt Oranje de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Dan pas weten we wat de waarde is van deze zege. (FOX Sports)