Dick Advocaat
Dick Advocaat - © Pro Shots

Eerste training Oranje onder Advocaat geschrapt

6 juni 2017
De eerste training van Oranje onder Dick Advocaat is dinsdag geschrapt. De nieuwe bondscoach vindt dat de internationals aan het einde van een lang seizoen nog wel een extra dagje kunnen gebruiken.

Advocaat vertelde de 23 spelers die zich dinsdag meldden in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk dat ze de rest van de dag binnen mogen blijven. Het gure weer aan de Zuid-Hollandse kust heeft daar volgens een woordvoerder van Oranje niets mee te maken.

Twee trainingen
Advocaat opent zijn derde periode als bondscoach nu pas woensdagmiddag met een training, op het veld van Quick Boys in Katwijk. Voor donderdag staat ook een sessie op het programma. Hij heeft zodoende slechts twee trainingen de kans om Oranje naar zijn hand te zetten in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag tegen Luxemburg.

De nieuwe bondscoach moest het trainingskamp van afgelopen week in Portugal en de gewonnen oefeninterlands tegen Marokko (2-1) en Ivoorkust (5-0) overlaten aan zijn assistent Fred Grim, omdat hij zelf nog verplichtingen had bij Fenerbahçe.

Persconferentie
Advocaat en Grim voerden wel geregeld telefonisch overleg. De opvolger van de ontslagen Danny Blind stapte dinsdag met zijn nieuwe assistent Ruud Gullit het spelershotel in Noordwijk binnen, waar het duo rond 15.00 uur een persconferentie geeft.

Advocaat stopte na het EK van 2004 als bondscoach. Hij keerde vorig jaar als assistent van Blind terug bij de nationale ploeg, maar ruilde die functie al snel weer in voor een lucratieve baan als hoofdtrainer van Fenerbahçe. (FOX Sports/ANP)

Kijk de persconferentie van Dick Advocaat en Ruud Gullit LIVE om 15.00 uur op FOX Sports 1 of via Facebook

 

 

Gerelateerd