Tom Dumoulin
Tom Dumoulin - © Pro Shots

Dumoulin verlengt zijn contract met drie jaar bij Sunweb

6 juni 2017
Tom Dumoulin heeft zijn contract bij Sunweb verlengd. De winnaar van de Giro heeft bijgetekend tot 2022.

De 26-jarige Dumoulin rijdt sinds 2012 voor de ploeg van Iwan Spekenbrink. Door zijn winst in de ronde van Italië was er veel interesse van andere teams voor de Limburger. Maar hij blijft zijn huidige ploeg dus trouw door zijn contract met drie jaar te verlengen.

"Ik ben hier nog steeds erg tevreden", vertelt de Limburger. "Het is mijn natuurlijke beslissing om het contract te verlengen. De filosofie van het team past me heel goed. Ik wil me nog verder ontwikkelen. Samen maken we elkaar sterker. We hebben ieder jaar vooruitgang geboekt en we blijven stappen zetten. Zo gaat het al zes jaar en ik ben ervan overtuigd dat het de komende jaren zo verder gaat."

Directeur Spekenbrink is tevreden dat Dumoulin nog lang bij Team Sunweb wil blijven. "Hij is één van onze belangrijkste wielrenners en gelooft ook in onze plannen" stelt hij. "We hebben samen al veel successen gevierd. Er kunnen er nu nog veel volgen."

Sunweb, dat eerder Giant-Shimano en Giant-Alpecin heette, begon als sprintploeg, met als sprintkanon Marcel Kittel. Door de goede prestaties van Dumoulin is het team zich steeds meer gaan richten op het klassement rijden. Zo droeg Dumoulin in 2015 zes dagen de rode leiderstrui in de Vuelta, won hij de Koninginnenrit in de Tour de France van 2016 en zijn overwinning in de Giro ruim een week geleden. (FOX Sports)