Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko - © ANP

Roland Garros: Ostapenko geeft zichzelf verjaardagscadeau

6 juni 2017
De Letse Jelena Ostapenko heeft dinsdagavond voor een daverende verrassing gezorgd op Roland Garros door de laatste vier te bereiken. De negentienjarige Letse versloeg de Deense Caroline Wozniacki in drie sets: 4-6,6-2, 6-2.

Ze is de eerste tiener die sinds 2007 een partij in de kwartfinale weet te winnen op het Franse Open. Ostapenko speelde tegen de als elfde geplaatste Deense alles of niets. De Letse wisselde fraaie snoeiharde winners af met talloze onnodige fouten, maar in de derde set sloeg de balans toch door in haar voordeel.

In de halve finales op donderdag, nota bene de dag dat ze haar twintigste verjaardag viert, treft ze de Zwitserse Timea Bacsinszky die eveneens jarig is. De Zwitserse wordt dan 28.

Franse hoop Mladenovic verliest
Bacsinszky heeft het avontuur van de Française Kristina Mladenovic beëindigd. De Zwitserse was in een partij met twee onderbrekingen vanwege de regen de 24-jarige Franse hoop de baas: 6-4, 6-4.

Mladenovic, als dertiende geplaatst in Parijs, had in de vorige ronde titelverdedigster Garbiñe Muguruza uitgeschakeld. Tegen Bacsinszky sloeg Mladenovic echter te veel onnodige missers. Voor de Zwitserse is het na 2015 de tweede keer dat ze in de halve finale staat in Parijs. Vorig jaar strandde ze in de kwartfinale. (ANP)