Xander Bogaerts (rechts)
Xander Bogaerts (rechts) - © ANP

Bogaerts en Red Sox winnen clash met Gregorius’ Yankees

7 juni 2017
Boston Red Sox heeft de clash met aartsrivaal New York Yankees in zijn voordeel beslist. De ploeg van Xander Bogaerts was met 4-5 te sterk voor de Yankees van Didi Gregorius.

Met het resultaat hijgt Boston de koploper in de American League East weer in de nek. De Yankees hebben 32 zeges en 23 nederlagen achter de naam staan, tegenover 32-25 voor de Red Sox.

Homeruns
Bogaerts opende vlot de score voor de bezoekers, waarna Mitch Moreland en Hanley Ramirez in de vierde inning twee worpen op rij van pitcher Masahiro Tanaka over het hek sloegen.

De Red Sox, die tot het duel in Yankee Stadium voorlaatste stonden in de MLB qua homeruns (53), voegden even later via Andrew Benintendi nog een maximale score toe aan het totaal: 1-5.

De Yankees brachten in het restant van de wedstrijd het verschil terug tot een run, maar verder kwam de thuisploeg niet. Bogaerts tekende voor een hit en een binnengeslagen punt, terwijl collega-international Gregorius goed was voor twee hits.

Historie
De cijfers van de twee Nederlandse korte stops stonden in schril contrast tot de prestatie van Scooter Gennett van Cincinnati Reds. De buitenvelder schreef historie met vier homeruns, waaronder een grandslam, tijdens de 13-1 zege op St. Louis Cardinals.

Gennett is pas de zeventiende speler ooit in de MLB met vier maximale scores in een wedstrijd. Nooit wist iemand meer homers in één duel te slaan. De in Cincinnati geboren slagman evenaarde tevens het clubrecord met tien binnengeslagen punten. (FOX Sports)