Dominic Thiem
Dominic Thiem - © ANP

Roland Garros: Thiem verrast Djokovic, Nadal door na opgave

7 juni 2017
Roland Garros krijgt ook bij het mannenenkelspel een andere winnaar dan vorig jaar. Titelverdediger Novak Djokovic ging woensdag in de kwartfinales met duidelijke cijfers onderuit tegen de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-7, 3-6, 0-6.

In de eerste set ging het gelijk op. Beide spelers braken elkaar vroeg in de set twee keer. De tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen en Thiem was daarin net wat sterker.

De Oostenrijker brak Djokovic aan het begin van de tweede set en liep uit naar 3-0. Daarmee was het verzet van de titelverdediger gebroken. In de laatste set pakte Djokovic zelfs geen game meer.

Djokovic won Roland Garros vorig jaar voor het eerst in zijn loopbaan. Daarmee maakte de Serviër zijn erelijst compleet. De drie andere Grand Slam-toernooien schreef hij al meerdere keren bij op zijn palmares. Hij won de Australian Open zes keer, Wimbledon drie keer en de US Open twee keer. 

Nadal
Thiem, als zesde geplaatst in Parijs, treft in de halve eindstrijd Rafael Nadal. De Spanjaard zag eerder op woensdag in zijn kwartfinale zijn landgenoot Pablo Carreno Busta aan het begin van de tweede set opgeven met een buikspierblessure.

Nadal had de eerste set met 6-2 gewonnen en leidde in de tweede met 2-0. De Spanjaard, die als vierde is ingeschaald, hoopt het Franse Grand Slam-toernooi voor de tiende keer te winnen.

In 2015 ging Nadal in de kwartfinales onderuit. Vorig jaar strandde hij in de derde ronde, nadat hij zich moest terugtrekken met een polsblessure.

Thiem versloeg Nadal een kleine drie weken terug in de kwartfinales in Rome. Kort daarvoor troffen de twee tennissers elkaar ook op gravel. Nadal was zowel in Madrid als Barcelona te sterk voor Thiem. (FOX Sports/ANP)