Maximilian Philipp
Maximilian Philipp - © Pro Shots

Dortmund versterkt zich met Maximilian Philipp

7 juni 2017
Kort na de aanstelling van trainer Peter Bosz heeft Borussia Dortmund opnieuw een slag geslagen op de transfermarkt. De Duitse bekerwinnaar heeft zich versterkt met Maximilian Philipp, die overkomt van SC Freiburg.

"Dortmund is een van de beste clubs ter wereld", laat de 23-jarige aanvaller via de clubsite weten. "Het is een eer om te mogen uitkomen voor zo'n ploeg. Ik wil mij hier graag verder ontwikkelen."

Phillipp, die zijn krabbel heeft gezet onder een vijfjarige verbintenis, bereidt zich momenteel met Duitsland Onder 21 voor op het EK in Polen. Nadien zal de spits aansluiten bij de equipe van kersverse trainer Peter Bosz.

Dit seizoen kwam Philipp in 24 Bundesliga-duels in actie voor Freiburg. Hij wist daarin negen keer te scoren en daarnaast was hij driemaal aangever.

Versterkingen
Dortmund is de laatste weken behoorlijk actief op de transfermarkt. Naast het aantrekken van Philipp zijn ook aanwinsten Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Mahmoud Dahoud (Borussia Mönchengladbach) en Dan-Axel Zagadou (Paris St. Germain) volgend seizoen te bewonderen in het Signal Iduna Park. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand