Derrick Lewis
Derrick Lewis - © FOXSports.NL

Lewis en Hunt brengen knock-outpower mee naar Auckland

10 juni 2017
De UFC keert dit weekend terug naar Auckland. Zwaargewichten Derrick Lewis en Mark Hunt, de nummers zes en zeven van de divisie, nemen het in het hoofdgevecht tegen elkaar op.

Derrick Lewis vs. Mark Hunt
De 32-jarige Lewis reist met veel vertrouwen af naar Nieuw-Zeeland. In februari sloeg de Amerikaan Travis Browne, de verloofde van Ronda Rousey, knock-out.

Met deze overwinning heeft The Black Beast maar liefst zes gevechten op rij gewonnen. Nu mag hij zich meten met Hunt, een voormalig K1-kampioen.

De laatste twee gevechten van Hunt liepen uit op een teleurstelling. Tijdens UFC 200 verloor de 43-jarige Nieuw-Zeelander van Brock Lesnar, maar de uitslag werd geschrapt vanwege het dopinggebruik van Lesnar. In maart verloor The Super Samoan zijn laatste partij van onze landgenoot Alistair Overeem.

Het gevecht in Auckland zal waarschijnlijk staand worden uitgevochten, want beide zwaargewichten hebben een hoog knock-out percentage (Lewis 89%, Hunt 75%).

De UFC probeert Lewis bekend te maken bij het grote publiek, want dit is al de derde keer op rij waarin hij onderdeel is van het hoofdgevecht. Mocht The Black Beast winnen, dan is de kans groot dat hij een nieuwe titeluitdager is.

Derek Brunson vs. Daniel Kelly
In het middengewicht neemt de nummer acht van de divisie Derek Brunson het op tegen Daniel Kelly. Brunson was bezig aan een opmars, maar vorig jaar ging het toch mis. Hij werd verslagen door Robert Whittaker, die op 8 juli tegen Yoel Romero mag vechten voor de interim-wereldtitel.

Tot overmaat van ramp verloor de 33-jarige Amerikaan later ook via een unanieme jurybeslissing van Anderson Silva. Er was veel verontwaardiging over dit besluit, omdat analisten en fans van mening waren dat Brunson de betere was.

Het zal nog niet zo eenvoudig worden voor Brunson om zich te revancheren in Nieuw-Zeeland. De 39-jarige Kelly, geboren en getogen in het buurland Australië, zal veel support krijgen. Daarnaast heeft de nummer vijftien van de divisie zijn laatste vier partijen gewonnen en in totaal pas één verloren. (FOX Sports)

UFC Fight Night Auckland: Lewis vs. Hunt is in de nacht van zaterdag op zondag om 04.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.