Nordin Amrabat (midden) is een vertrouwd gezicht in de selectie van Marokko
Nordin Amrabat (midden) is een vertrouwd gezicht in de selectie van Marokko - © Pro Shots

Afrika Cup kan Marokko nu al nauwelijks ontgaan

10 juni 2017
Marokko zal vol vertrouwen uitkijken naar de start van de kwalificatie voor de Afrika Cup, zaterdag bij Kameroen. De reden? Een uitermate gunstige loting.

De Marokkanen zijn ingedeeld in kwalificatiegroep B, met naast Kameroen twee voetbaldwergen als tegenstander: Malawi, de nummer 117 van de wereldranglijst, en de Comoren, de nummer 144. 

Wat de loting er des te gunstiger op maakt, is het feit dat de nummer twee van de groep zich ook automatisch kwalificeert, als Kameroen de groep wint. Waarom? Het eindtoernooi vindt plaats in Kameroen, dat daardoor al geplaatst is, maar voor spek en bonen meedoet aan de kwalificatiereeks.

Een opmerkelijk scenario, vanuit Europees perspectief. Frankrijk speelde namelijk alleen maar vriendschappelijke potjes in aanloop naar het EK van 2016 in eigen land. Net als Polen en Oekraïne daarvoor, Oostenrijk en Zwitserland daar weer voor en Portugal richting het EK van 2004.

In Afrika doet men het anders. En niemand bij Marokko - met spelers als Mimoun Mahi (FC Groningen) en Yassin Ayoub (FC Utrecht) - zal daar rouwig om zijn. (FOX Sports)

De kwalificatie voor de Afrika Cup 2019 in Kameroen zie je LIVE op FOX Sports, met onder meer:
Kameroen - Marokko, zaterdag 10 juni om 15.55 uur op FOX Sports 1 en 2

Nigeria - Zuid-Afrika, zaterdag 10 juni om 17.55 uur op FOX Sports 2

Ghana - Ethiopië, zondag 11 juni om 17.25 uur op FOX Sports 2

Tunesië - Egypte, zondag 11 juni om 23.55 uur op FOX Sports 2