Stefan de Vrij keert vrijdagavond na een kleine twee jaar terug in het Nederlands elftal. De verdediger van Lazio verschijnt in De Kuip aan de aftrap voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

De oud-Feyenoorder speelde in september 2015 tegen Turkije zijn dertigste en voorlopig laatste interland. De Vrij werd toen halverwege gewisseld met een knieblessure. Die bleek zo ernstig, dat hij maandenlang aan de kant stond.

Een gebroken middenvoetsbeentje zette de verdediger vorig jaar weer een tijdje buitenspel. De Vrij keerde in maart terug in de selectie van Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, maar aanhoudende klachten aan zijn scheenbeen voorkwamen toen een rentree.

Hoedt
Dick Advocaat wilde donderdag nog niet zijn gehele basisformatie voor het duel met Luxemburg vrijgeven. Hij zinspeelde wel op een basisplaats voor De Vrijs ploeggenoot Wesley Hoedt bij Lazio.

De bondscoach hield nog even in het midden of Jasper Cillessen of Jeroen Zoet het doel van Oranje verdedigt. Veelzeggend misschien was wel dat hij donderdag op de training met Cillessen op hoekschoppen oefende.

Advocaat moet op het middenveld kiezen tussen Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen. Quincy Promes en Memphis zijn de spelers die links voorin uit de voeten kunnen.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Cillessen; Veltman, De Vrij, Hoedt en Blind; Wijnaldum, Sneijder en Strootman; Robben, Janssen en Memphis. (FOX Sports/ANP)