Vivianne Miedema
Vivianne Miedema - © FOXSports.NL

Laatste hordes voor Oranje Vrouwen op weg naar EK

9 juni 2017
De Nederlandse voetbalsters gaan vrijdag en dinsdag de strijd aan met Japan en Oostenrijk. Oranje speelt de wedstrijden ter voorbereiding van het EK in eigen land, dat op 8 juli begint.

Aan het treffen met Japan bewaart Oranje slechte herinneringen. In de zomer van 2015 stond Nederland tegenover Japan in de achtste finales van het WK. De Oranje Leeuwinnen moesten toen met 2-1 buigen voor de wereldkampioen van 2011. 

In maart van dit jaar werd eindelijk revanche genomen op de nummer zes van de wereld. Tijdens de Algarve Cup wisten de Nederlandse voetbalsters met 3-2 te winnen.

EK-debutant
Tegenstander Oostenrijk mag voor het eerst in de geschiedenis deelnemen aan het Europese Kampioenschap. Oranje treft Oostenrijk dinsdag in De Adelaarshorst in Deventer. De twee eerdere duels werden gewonnen door de Leeuwinnen. Het laatste treffen dateert van 2006. Oranje boekte destijds in de WK-kwalificatiewedstrijd in Zwolle een 4-0 overwinning. 

Miedema
Voor aanvaller Vivianne Miedema is een mijlpaal aanstaande. De 20-jarige Hoogeveense kan haar vijftigste interland spelen, mocht zij beide oefenduels in actie komen. Miedema debuteerde op zeventienjarige leeftijd in de wedstrijd tegen Albanië. Op dit moment staat de international op 48 gespeelde interlands waarin zij 38 keer scoorde voor Oranje. (FOX Sports)

De oefeninterland Nederland – Japan wordt op vrijdag 9 juni om 18.30 uur gespeeld in het Rat Verlegh stadion in Breda. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 1.