Lionel Messi
Lionel Messi - © Pro Shots

Dinsdag LIVE: Oefenduels Brazilië, Argentinië en Chili

13 juni 2017
Een heerlijke voetbaldag op FOX Sports. Met Brazilië, Argentinië en Chili komen de nummers een, twee en vier van de mondiale ranking allemaal in actie.

Brazilië en Argentinië spelen aan de andere kant van de wereld vriendschappelijke wedstrijden tegen respectievelijk Australië en Singapore. Chili heeft een generale repetitie tegen Roemenië voor de aanstaande Confederations Cup op de rol staan.

Dinsdag 12.00 uur op FOX Sports 2: Australië-Brazilië
Brazilië treft in Melbourne met Australië ook een deelnemer van de Confederations Cup. De Australiërs denken met gemengde gevoelens terug aan de beste prestatie ooit in dat toernooi. De Socceroos behaalden in 1996/1997 knap de finale. Deze ging echter verloren met maar liefst 6-0. De tegenstander toen? Het Brazilië van Ronaldo en Romário. Beide fenomenen maakten een hattrick. 

Brazilië laat zelf in de WK-kwalificatie na een stroeve start zien dat ze het goede spoor te pakken hebben. Aan de hand van Neymar (zes doelpunten) staat het sterrenensemble, met negen punten voorsprong op Colombia, fier bovenaan. Het ticket voor het WK is inmiddels geboekt.

Dinsdag 14.00 uur op FOX Sports 2: Singapore-Argentinië
Jorge Sampaoli staat voor zijn tweede wedstrijd als bondscoach van Argentinië. De druk van 40 miljoen Argentijnen ligt op zijn schouders. Hij moet het land aan prijzen zien te helpen. De bondscoach gaf tijdens zijn presentatie in Buenos Aires alvast zijn plannen bloot.

"Wij willen als een team spelen voor Lionel Messi, zodat hij de beste versie van zichzelf kan laten zien. Tijdens de vriendschappelijke interlands kunnen we testen hoe goed hij met Paulo Dybala samen kan spelen", aldus Sampaoli.

Dinsdag 20.00 uur op FOX Sports 2: Roemenië-Chili
Chili kijkt uit naar zijn eerste Confederaties Cup. Alexis Sánchez en co hopen de afgelopen succesvolle jaren een vervolg te geven in Rusland. De winnaar van de Copa América van 2015 en 2016 zit in een poule met Duitsland, Kameroen en Australië.

Roemenië probeert een inhaalmanoeuvre te bewerkstelligen in groep E van de WK-kwalificatie. De nummer vier moet een achterstand van één punt goedmaken op Montenegro (tweede) en Denemarken (derde). De play-offs lijken voor de Roemenen de meest realistische weg naar het eerste WK sinds 1997/1998. (FOX Sports)