Samenvatting Pittsburgh Penguins - Nashville Predators (Game 5)

Penguins met grote overmacht op matchpoint in Stanley Cup

9 juni 2017
Pittsburgh Penguins is nog maar één overwinning verwijderd van de winst in de Stanley Cup. De titelverdediger was donderdag in eigen huis oppermachtig en won de vijfde wedstrijd met 6-0 van Nashville Predators.

Het publiek in Pittsburgh kon al na de eerste minuut op de banken gaan staan. Justin Schultz schoot tijdens powerplay van grote afstand binnen. Bij de dominant spelende Penguins viel in de eerste periode alles op zijn plaats, met scores van Bryan Rust en Evgeni Malkin. Bij alle drie de treffers was Sidney Crosby de aangever.

Ook in periode twee liet de titelverdediger zijn klasse zien. Conor Sheary, Phil Kessel en Ron Hainsey zorgden voor een 6-0 stand.

De ploeg van Mike Sullivan zich nu in een uitstekende uitgangspositie gemanoeuvreerd. Penguins kan het maandag in Tennessee afmaken en de Stanley Cup voor het tweede jaar op rij winnen.

Het zou dan het eerste team sinds het seizoen 1997/1998 zijn, die twee keer op rij wint. De Detroit Red Wings lukte dat toen voor het laatst. Een eenvoudige taak wordt dit niet, want tot nu toe heeft Nashville Predators alle thuiswedstrijden gewonnen. (FOX Sports)

De zesde wedstrijd tussen Nashville Predators en Pittsburgh Penguins zie je in de nacht van zondag op maandag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 1 en 2.