Christian Pulisic en verdediger Kevan George
Christian Pulisic en verdediger Kevan George - © Pro Shots

Pulisic schiet Amerika naar belangrijke zege

9 juni 2017
Verenigde Staten heeft donderdag een belangrijke overwinning behaald in de kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar. Het team van bondscoach Bruce Arena was in Commerce City met 2-0 te sterk voor Trinidad en Tobago.

Christian Pulisic maakte na rust beide doelpunten. De middenvelder van Borussia Dortmund opende in de 52e minuut de score en trof tien minuten later weer doel.

Verenigde Staten kwam dankzij de zege op zeven punten uit vijf wedstrijden en blijft derde in de stand van de Concacaf-regio (Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied).

Mexico versloeg Honduras met 3-0 en blijft koploper met dertien punten. Costa Rica kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Panama en is tweede met nu nog maar één punt meer dan de VS.

PSV'er Andrés Guardado ontbrak in de Mexicaanse selectie. Zijn ploeggenoot Héctor Moreno bleef de hele wedstrijd op de reservebank zitten. Oswaldo Alanis maakte het eerste doelpunt in de 35e minuut. Hirving Lozano en Raul Jimenez namen de andere treffers voor hun rekening.

De nummers een tot en met drie van de Concacaf-regio plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer vier is veroordeeld tot het spelen van play-offs.(ANP)