Leonid Slutsky
Leonid Slutsky - © Pro Shots

Slutsky moet Hull terugbrengen naar de Premier League

9 juni 2017
In de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach is Hull City uitgekomen bij Leonid Slutsky. De 46-jarige Rus volgt de naar Watford vertrokken Marco Silva op.

Hull City kende een tegenvallend seizoen in de Premier League. De club eindigde als achttiende, wat betekent dat het volgend jaar moet uitkomen in de Championship, het tweede niveau van Engeland.

Hull is daarmee alweer toen aan de vierde trainer binnen een jaar. Tijdens de seizoensstart diende toenmalig manager Steve Bruce plotseling zijn ontslag in. Mike Phelan verving hem, maar hij kreeg in januari de zak na tegenvallende resultaten.

Phelans opvolger Silva slaagde er vervolgens niet in om Hull op het hoogste niveau te houden. Hij verliet het zinkende schip en tekende direct na het seizoen een contract bij Watford.

Rusland
Slutsky was vanaf juli 2015 één jaar bondscoach van Rusland. Met de Russen deed hij vorig jaar mee aan het EK. Nadat de Russen op een teleurstellende laatste plaats in de poule waren geëindigd gaf hij de brui eraan.(FOX Sports)