Samenvatting Brazilië - Argentinië

Sampaoli debuteert met zege tegen Brazilië

9 juni 2017
Jorge Sampaoli heeft zijn eerste duel als bondscoach van Argentinië gewonnen. In Australië werd buurland Brazilië met 0-1 verslagen.

In een bomvolle Melbourne Cricket Ground zagen een kleine honderdduizend toeschouwers Sampaoli voor het eerst plaatsnemen op de bank van Argentinië. De kersverse oefenmeester verruilde afgelopen maand Sevilla voor de nationale ploeg uit zijn geboorteland.

De massaal toegestroomde fans zagen een eerste helft met weinig kansen aan beide zijden. Coutinho was voor Brazilië, dat aantrad zonder de gespaarde sterspeler Neymar, in de 22ste minuut dichtbij de openingstreffer. Maar de aanvaller van Liverpool had te veel tijd nodig waardoor keeper Sergio Romero redding kon brengen.

Mercado
Vlak voor rust viel er dan toch wat te juichen. Gabriel Mercado zorgde ervoor dat de Argentijnen, met Lionel Messi in de basis, met een 0-1 voorsprong aan de thee konden. De linksback mocht van dichtbij binnenschieten, nadat een afgeketste kopbal via de paal voor zijn voeten belandde.

Ook in de tweede helft was het spel aan weerszijden weinig sprankelend. De Brazilianen hadden wel het betere van het spel en waren na een dik uur zelfs dicht bij de gelijkmaker.

Gabriel Jesus kwam na een knappe solo een-op-een te staan met Romero, maar de sluitpost redde fraai. Willian slaagde er vervolgens niet in om de afvallende bal tot doelpunt te promoveren. Zijn inzet spatte uiteen op het houtwerk.

Diezelfde Jesus kon de wedstrijd echter niet volmaken. De aanvaller van Manchester City moest enkele minuten voor het laatste fluitsignaal het veld verlaten met een blessure.

Argentinië oefent dinsdag tegen Singapore. Op 31 augustus beginnen de Argentijnen aan het restant van de kwalificatiewedstrijden voor het WK in 2018 met de belangrijke wedstrijd bij Uruguay. (FOX Sports)