Bij afwezigheid van de gepasseerde Wayne Rooney draagt Harry Kane zaterdag de aanvoerdersband bij Engeland in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland.

Bondscoach Gareth Southgate heeft de spits van Tottenham Hotspur aangewezen als kapitein van de Three Lions voor het duel op Hampden Park in Glasgow.

"Harry heeft het seizoen in geweldige vorm afgesloten, iedere ploeg zou een afmaker met zijn kwaliteiten willen hebben'', zo loofde Southgate zijn nieuwe aanvoerder.

Kane speelde in september vorig jaar tegen Slowakije zijn zeventiende en voorlopig laatste interland. De aanvalsleider van de Spurs moest de daaropvolgende wedstrijden van de nationale ploeg vanwege blessures overslaan.

Kane was de laatste weken van het seizoen in blakende vorm. Hij scoorde aan de lopende band en werd met 29 doelpunten wederom topscorer van de Premier League.

Met dertien punten uit vijf duels gaat Engeland aan kop in groep F van de WK-kwalificatie, Schotland heeft er zeven. (ANP)

PSG breekt met Kluivert als td

9 juni 2017
PSG breekt met Kluivert als td
Het hing al in de lucht, maar nu is het officieel. Patrick Kluivert is niet langer de technisch directeur van Paris Saint-Germain.