Robert Lewandowski gaat zaterdagavond tegen Roemenië proberen zijn imposante reeks een vervolg te geven. De Pool kan voor de elfde keer op rij scoren in een kwalificatieduel.

De verbluffende serie van de topspits van Bayern München begon bijna twee jaar geleden. Op 13 juni 2015 om precies te zijn. Toen maakte Lewandowski drie treffers tijdens de 4-0 EK-kwalificatiezege op Georgië.

Het bleek dus het begin van een fraaie reeks. Want na de keeper van Georgië, moesten op weg naar het EK van 2016 ook diens collega’s van Duitsland, Gibraltar, Schotland en Ierland vissen na een doeltreffende actie van Lewandowski.

In aanloop naar het WK van 2018 ging de goalgetter vrolijk door waarmee hij bezig was. Ook tegen Kazachstan, Denemarken, Armenië, Roemenië en Montenegro was het kassa voor de schier ontembare spits.

Lato en Lubanski
Door zijn prachtige prestatie heeft Lewandowski twee illustere landgenoten in het vizier gekregen. Alleen Grzegorz Lato (45 goals) en Wlodzimierz Lubanski (48) scoorden vaker voor Polen dan Lewandowski (43).

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat het doelpuntenwonder uit Warschau de eerste plaats overneemt in het topscorersklassement. (FOX Sports)