De dikke zeges van Oranje op Ivoorkust en Luxemburg blijken niet alleen goed te zijn voor het zelfvertrouwen en de punten in de WK-kwalificatie. Ook leverden deze prestaties een plek in de geschiedenisboeken op.

Zowel tegen Ivoorkust als tegen Luxemburg zegevierde Nederland met 5-0. Het was de eerste keer deze eeuw dat Oranje in twee achtereenvolgende duels vijf maal wist te scoren.

De vorige keer dat dit lukte was in juni 1998. Niet alleen het jaar van het prachtige WK in Frankrijk, maar ook van dikke zeges op Paraguay en Nigeria, in aanloop naar het mondiale kampioenschap.

Overmars en Kluivert
De Paraguayanen werden, mede dankzij twee treffers van Marc Overmars, met 5-1 opzij gezet. Vier dagen later kreeg Nigeria, onder meer via twee goals van Patrick Kluivert, met dezelfde cijfers klop.

Voor twee zeges op rij met minstens vijf goals verschil moeten we terug naar de jaren tachtig. In de laatste wedstrijd van 1983 won Nederland met 5-0 van Malta. In de volgende wedstrijd, die in 1984 plaatsvond, werd Denemarken met 6-0 geslacht. (FOX Sports)

Gerelateerd