De Franse doelman Hugo Lloris heeft de schuld op zich genomen voor de nederlaag van zijn land vrijdag in de WK-kwalificatie tegen Zweden.

Diep in blessuretijd kwam de aanvoerder van Les Bleus ver uit zijn doel om een bal weg te trappen, maar Lloris schoot de bal recht in de voeten van Ola Toivonen.

De Zweedse oud-PSV'er knalde vanuit de middencirkel raak en bezorgde Frankrijk daarmee de eerste nederlaag in groep A: 2-1.

"Het was volledig mijn fout'', zei Lloris. "Maar fouten horen ook bij het spel. Helaas had het nu flinke consequenties. Maar ik moet mijn hoofd omhoog houden. Er resteren nog vier wedstrijden en we zijn sterk genoeg om het WK te halen. Na de zomer willen we bewijzen dat we de eerste plaats kunnen pakken.''

'Rampscenario'
Zweden kwam door de winst net als Frankrijk op dertien punten en nam op basis van het doelsaldo zelfs de koppositie over. Het Nederlands elftal heeft drie punten minder.

"Dit is een rampscenario'', mopperde de Franse bondscoach Didier Deschamps in Stockholm. "Lloris had die bal natuurlijk gewoon ver weg moeten schieten, dat weet hij zelf ook best. Verliezen doet pijn en zeker op deze manier. De wedstrijd tegen Oranje op 31 augustus in het Stade de France wordt nu heel belangrijk. We zullen hard moeten werken om het WK te halen. Twaalf punten is het doel.''

Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich automatisch voor het WK. De acht beste nummers twee van de negen groepen strijden in de play-offs om vier tickets naar Rusland. (ANP)

Gerelateerd