Denemarken heeft zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan met de nodige moeite gewonnen.

Ajax-spits Kasper Dolberg scoorde zijn eerste voor de nationale ploeg en hij verkeerde in goed gezelschap. Collega Nicolai Jørgensen, aanvalsleider van landskampioen Feyenoord, wist namelijk eveneens het net te vinden voor de Denen: 1-3.

Jørgensen opende in de 27ste minuut de score in Almaty. De topschutter van de Eredivisie, die van bondscoach Age Hareide de voorkeur had gekregen boven Dolberg, knalde een afgeslagen voorzet binnen.

Eredivisie
Het gastland moest kort voor rust met tien man verder, nadat aanvoerder Baurzhan Islamhan met rood van het veld was gestuurd voor een elleboogstoot.

De Deense productie kende sowieso een compleet Eredivisie-verleden, want Tottenham Hotspur-middenvelder Christian Eriksen (ex-Ajax) verdubbelde kort na rust de voorsprong uit een strafschop. Met tien man kwam Kazachstan een kwartier voor tijd terug tot 1-2.

Schöne en Jensen
Invaller Dolberg besliste de wedstrijd in de 81ste minuut door een voorzet van Martin Braithwaite in te tikken. Lasse Schöne was al in de rust in het veld gekomen bij de Denen. Doelman David Jensen van FC Utrecht bleef op de bank.

Denemarken heeft na zes wedstrijden tien punten, waarmee het voorlopig tweede staat in groep E achter Polen.

De koploper (dertien punten) komt zaterdagavond nog in actie tegen Roemenië, dat met zes punten de vierde plek inneemt. Montenegro doet met zeven punten ook mee in de strijd om de bovenste twee plaatsen. (FOX Sports/ANP)