Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen start als vijfde, pole voor Hamilton

10 juni 2017
Max Verstappen was zaterdag 'best of the rest' tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada: de Nederlander kwalificeerde zich in zijn Red Bull-bolide als vijfde.

Verstappen moest zaterdag tijdens de kwalificatie op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal de twee Ferrari's en Mercedessen voor zich dulden. De Brit Lewis Hamilton veroverde in zijn Mercedes poleposition in 1.11,459.

De Duitse WK-leider Sebastian Vettel (Ferrari) vertrekt zondag naast Hamilton vanaf de tweede plaats, Valtteri Bottas (derde) en Kimi Räikkönen (vierde) vormen de tweede startrij.

Hamilton vierde in Canada zijn 65ste poleposition, waarmee de drievoudig wereldkampioen zijn idool Ayrton Senna evenaarde. Alleen Michael Schumacher (68) startte vaker vanaf de eerste plaats.

Helm
Als aandenken kreeg Hamilton van de familie van de Braziliaanse racelegende een originele helm die ooit door Senna was gedragen in een race.

"Ik sta te trillen, ik ben sprakeloos'', zei Hamilton, die zichtbaar geroerd was. "Voor velen van jullie was Ayrton zijn favoriete coureur, voor mij ook. Hij heeft me geïnspireerd tot waar ik nu ben. Het is een grote eer om dit van hem te krijgen'', aldus de Brit, die de geel-groene helm daarna uit het plexiglas haalde en liefkozend een kusje gaf. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd