Gustavo Kuerten
Gustavo Kuerten - © Pro Shots

Gouden ring plaatst legende Kuerten in Hall of Fame

11 juni 2017
Op de gravelbaan waar hij zijn mooiste successen vierde, heeft Gustavo Kuerten zondag de ring ontvangen die hoort bij zijn uitverkiezing in de Hall of Fame van de tenniswereld.

De 40-jarige Braziliaan kreeg de handgemaakte gouden ring voorafgaand aan de mannenfinale van Roland Garros. Kuerten werd vijf jaar geleden al gekozen in de Hall of Fame vanwege zijn prestaties en grote verdiensten voor de sport.

Guga won Roland Garros drie keer, in 1997, 2000, 2001. De eerste keer deed hij dat als 20-jarig talent, zonder titel op zak, en als ongeplaatste speler.

Kuerten toonde zijn liefde aan Roland Garros en de Franse tennisfans door regelmatig met zijn racket een groot hart op het gravel te tekenen en daarin te gaan liggen. Zondag bij de uitreiking van zijn ring werd dat hart gevormd door grote tennisballen.

Jelena Ostapenko herhaalde zaterdag de prestatie van Kuerten, door als ongeplaatste tennisster op Roland Garros haar eerste titel te winnen. De Letse werd twintig jaar geleden geboren, precies op de dag dat Kuerten zijn eerste titel in Parijs vierde. (ANP)

Gerelateerd