Rafael Nadal
Rafael Nadal - © Pro Shots

Roland Garros: weergaloze Nadal grijpt titel voor tiende keer

11 juni 2017
Er staat absoluut geen maat op Rafael Nadal dit seizoen. De 31-jarige Spanjaard versloeg in de finale van Roland Garros Stanislas Wawrinka op magistrale wijze in drie sets (6-2, 6-3, 6-1) en mag zich nu tienvoudig winnaar van de Franse Grand Slam noemen.

Nadal slaagde er dit seizoen ook al in voor de tiende keer het ATP-toernooi van Monaco én Barcelona te winnen.

In de tennissport lukte het alleen Martina Navrátilová om het bijzondere aantal van tien te bereiken; ze won het WTA-toernooi van Chicago liefst twaalf keer (in 1978 voor het eerst en in 1992 voor het laatst) en schreef het toernooi van Eastbourne (in 1978 voor het eerst en in 1993 voor het laatst) een keer minder op haar naam.

Geen enkele set
Nadal vierde zijn vijftiende Grand Slam-titel in totaal. De gravelkoning heeft er nu drie minder verzameld dan Roger Federer.

Rafa sloot zo twee geweldige weken in stijl af. De man van Mallorca stond geen enkele set af in de Franse hoofdstad, waar hij in 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 en 2014 ook al zegevierde. Zodoende schreef hij een Décima op zijn naam; een tiental.

De Spanjaard verloor in zijn hele carrière slechts twee partijen op Roland Garros, in 2009 tegen de Zweed Robin Söderling en twee jaar geleden tegen Novak Djokovic uit Servië.Vorig jaar trok hij zich tijdens het toernooi terug vanwege een polsblessure, die later in het jaar opnieuw opspeelde.

Haase
Nadal vierde begin dit jaar zijn rentree met een finaleplaats op de Australian Open, waarin hij het moest afleggen tegen zijn eeuwige rivaal Federer.

De Zwitser besloot het gravelseizoen over te slaan om zijn lichaam te ontzien, terwijl Nadal op zijn favoriete ondergrond juist weer ouderwets superieur was. Zo zegevierde de Spanjaard ook in Madrid. Alleen in Rome verloor hij op gravel, van Dominic Thiem.

Nadal nam vrijdag in de halve finale van Roland Garros revanche op de Oostenrijker. Ook Thiem kon geen set pakken tegen de Spanjaard, die in deze editie van Roland Garros de meeste games moest afstaan in de tweede ronde tegen Robin Haase (acht). (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd